15 miljoen reizigers leveren Kusttram record op

Het afgelopen jaar hebben zo'n 15 miljoen mensen met de Kusttram gereisd. Een record, zegt de openbaarvervoersmaatschappij De Lijn West-Vlaanderen.
BELGA/VERGULT

Afgelopen zomer liet de Kusttram al een record optekenen met in totaal 4,2 miljoen reizigers in juli en augustus. Buiten die piekperiode waren er nog eens ruim 10 miljoen reizigers, wat enerzijds betekent dat niet enkel dagtoeristen gebruikmaken van de tram en anderzijds dat de kust ook buiten het toeristische seizoen aantrekkelijk is.

"De Kusttram, de langste enkelvoudige tramlijn ter wereld, staat steeds meer te boek als het ideale vervoersmiddel langs de kust voor zowel bewoners, tweedeverblijvers als toeristen, en dat het ganse jaar rond", aldus De Lijn. Gebruikers waarderen het gebruiksgemak, met 68 haltes tussen De Panne en Knokke. Ook de frequentie wordt op prijs gesteld.

"De Kusttram wordt steeds populairder en dat is goed nieuws voor de kust", aldus Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). "Via de uitstekende dienstverlening van de Kusttram kunnen bezoekers de hele kuststrook verkennen. Geen file tussen De Panne en Knokke, maar een snelle en comfortabele tram waar je altijd kan op rekenen."