Oud-president George Bush Sr. mag intensieve zorg verlaten

Oud-president Bush Sr. (92) heeft de afdeling intensieve zorg mogen verlaten. Vorige week werd hij opgenomen met een longontsteking. Ook met voormalig first lady Barbara Bush (91) gaat het beter: zij is intussen ontslagen uit het ziekenhuis.

Het koppel heeft via hun woordvoerder, Jim McGrath, op Twitter een foto van hun tweetjes verspreid waarin ze bedanken voor alle steun.

Een kleine week geleden werd de oud-president opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Enkele uren later moest hij overgebracht worden naar de afdeling intensieve zorg met ademhalingsproblemen. Volgens zijn woordvoerder was hij niet in levensgevaar.

Barbara Bush werd diezelfde dag opgenomen wegens oververmoeidheid. Zij mocht het ziekenhuis eigenlijk gisteren al verlaten, maar koos ervoor om nog een dagje langer te blijven om dichter bij haar echtgenoot te zijn.

Twee dokters die Bush behandeld hebben, hebben deze ochtend een aantal vragen over zijn gezondheidstoestand beantwoord. Ze vertelden dat de oud-president gedurende een korte tijd geïntubeerd werd en dat een ventilator hem hielp met het ademen. Vrijdag kon de beademingsbuis verwijderd worden. Intussen zit de president rechtop en kijkt hij televisie.

Het koppel is intussen 72 jaar getrouwd, het langste huwelijk in de geschiedenis van de Amerikaanse presidenten, zo benadrukt AP. "Ze zijn therapie voor elkaar", zeggen ook de dokters. George Bush Sr. was tussen 1989 en 1992 president van de Verenigde Staten.