Plafond van kantoor minister Muyters ingestort: "Heb goede engelbewaarder"

Het plafond van het kantoor van Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters aan het Brusselse Martelaarsplein is vanmorgen ingestort. "Normaal zit ik daar altijd op dit uur van de dag, ik heb echt geluk gehad", zegt hij aan VRT Nieuws. "Ik heb blijkbaar een goede engelbewaarder."

Tussen 8 en 8.30 uur vanmorgen heeft het plafond het begeven. Rond 8 uur was er nog een poetsvrouw langs geweest en toen was er nog niets aan de hand. "Het is echt wel indrukwekkend. Meer dan de helft van het plafond is naar beneden gekomen", zegt Muyters aan onze redactie. "De deur die openstond, heeft het plafond nog ietwat tegengehouden, maar normaal gezien doe ik de deur dicht en zit ik daar op dat uur."

Op het moment van de instorting was er niemand in het kantoor aanwezig."Ik heb een goede engelbewaarder en heb echt geluk gehad", zegt hij. "Ik was vandaag iets later in Brussel dan gewoonlijk, omdat ik een interview had in het Antwerpse." Muyters was danig onder de indruk en tweette een foto van zijn kantoor. Daarop is te zien hoe het plafond in zijn geheel naar beneden is gekomen, recht op de bureautafel van de minister.

Op het kabinet is nu tijdelijk een andere ruimte ingericht als bureau voor de minister. Het kabinet laat voor de zekerheid ook de plafonds in de andere kantoren van het pand controleren. "We hebben nog geen idee hoe het gebeurd is, maar we willen voorkomen dat het nog eens gebeurt."

Bekijk: Muyters meet de schade op