Primeur in Aalst: prins Carnaval is van Poolse afkomst

In de Oost-Vlaamse stad Aalst is afgelopen weekend voor het eerst een Prins Carnaval verkozen met allochtone roots: Raf Sidorski uit Polen. De Aalsterse burgemeester noemt hem het ultieme voorbeeld van integratie.

Raf Sidorski kreeg het meeste stemmen en is dus een jaar lang Prins Carnaval van de stad Aalst. Hij is 31 jaar, veiligheidsadviseur en van Poolse afkomst. "Ik ben op mijn 9 jaar naar hier gekomen en voel me op en top Aalstenaar", zegt hij aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Als je hier in Aalst in het carnavalsmilieu terechtkomt, dan begrijp je dat. Je hebt dat of je hebt dat niet."

De Aalsterse burgemeester Christophe D'Haese noemt hem het ultieme voorbeeld van integratie. Er waren even problemen met het televotingsysteem, maar uiteindelijk kwam Sidorski er als sterkste uit.