Robbedoes en Kwabbernoot maken hun filmdebuut

Er is een film over de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot in de maak. Sinds 16 januari maakt regisseur Alexandre Coffre opnames voor "Les Aventures de Spirou et Fantasio". Dat meldt producent Fidélité.

Sinds 1938 bestaan ze in stripversie, maar volgend jaar zijn Robbedoes en Kwabbernoot (Spirou et Fantasio) op het grote scherm te zien. Als alles goed gaat, komt hun filmdebuut op 28 juni 2018 in de zalen.

De hoofdrollen van de twee striplegendes worden gespeeld door Thomas Soliveres (Robbedoes) en Alex Lutz (Kwabbernoot). De film begint met de allereerste ontmoeting tussen de piccolo en de op scoops jagende reporter. Zij gaan op zoek naar de excentrieke uiitvinder Graaf van Rommelgem (Christian Clavier), die is ontvoerd door trawanten van de notoire, ijdele slechterik Zwendel.

Op het kleine scherm is het duo sinds 1992 te bewonderen als animatiefiguren.