Voorzitter PS Namen roept Elio Di Rupo op "om zijn plaats aan de jongeren af te staan"

Robert Joly, voorzitter van de Naamse afdeling van de PS, heeft nationaal voorzitter Elio Di Rupo opgeroepen om een stap opzij te doen. "Laat uw plaats aan de jongeren", klonk het. Middenin de hele Publifin-affaire heeft Di Rupo dus nog andere zorgen aan zijn hoofd.

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Naamse partij-afdeling riep Joly Di Rupo ook op om "zichzelf in vraag te stellen". Elio Di Rupo kondigde maatregelen aan in het kader van het Publifin-schandaal. Zo wordt het in de toekomst verboden om tegelijk burgemeester en bestuurder in een bedrijf dat werkt met overheidsgeld, te zijn. Daarnaast werden ook 20 andere maatregelen genomen om de ethiek in het bestuur te versterken.

De intercommunale kwam in opspraak toen bleek dat mandatarissen riante vergoedingen ontvingen zonder dat ze daarvoor iets gepresteerd hadden. Ze moesten in adviesraden zetelen, maar waren daar nooit aanwezig. Er zou ook sprake zijn van belangenvermenging.