Weyts denkt dat hij (deels) oorzaak is instorting plafond: "Sorry Philippe"

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) slaat op Twitter (deels) mea culpa voor de instorting van het plafond van het kantoor van zijn collega, Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA). De twee delen een gebouw aan het Brusselse Martelaarsplein.

"Sorry Philippe Muyters. Blijkt uit eerste analyse (deels) mijn fout: loopband op bovenste verdiep te intensief gebruikt", heeft Weyts vanavond getweet.

Vanmorgen zakte het plafond van Muyters' kantoor in. "Indrukwekkend", zo beschreef hij het aan onze redactie. "Meer dan de helft van het plafond is naar beneden gekomen." Op het moment van de instorting was er niemand in zijn bureau aanwezig. "Ik heb een goede engelbewaarder en heb geluk gehad." Normaal zit hij op dat moment wél al op zijn kantoor.

De oorzaak is vermoedelijk te zoeken in de fitnesszaal op de derde verdieping van het gebouw. "Het bureau van Philippe Muyters ligt op de tweede verdieping. Op de etage daarboven liggen vergaderzalen en, nét boven het bureau van Muyters, een fitnesszaal die door alle medewerkers kan worden gebruikt. Het gaat om een tweetal loopbanden en twee fietsen", zegt de woordvoerder van Weyts.

Weyts gebruikt de loopband naar verluidt intensief en verontschuldigt zich op Twitter dan ook bij zijn collega voor het intensieve sporten.