14 doden geborgen uit Italiaans hotel bedolven onder lawine

In Italië zijn nu al veertien doden geborgen uit een hotel dat bedolven werd onder een lawine. Vannacht zijn vijf lichamen van onder de sneeuw gehaald, vanochtend nog twee. Vijftien mensen zijn nog altijd vermist. De lawine was een gevolg van een reeks van vier aardbevingen vorige woensdag.

Er is intussen een gerechtelijk onderzoek geopend naar hoe de noodsituatie is aangepakt. Gisteren bleek al dat de politie een noodkreet van de hoteldirecteur negeerde. Vandaag is ook een telefoontje opgedoken waarin diezelfde politie een melding over de lawine weglacht.

De hoop om nog mensen levend terug te vinden, is nu bijna helemaal vervlogen. Gisteren zijn nog drie puppies gered uit het hotel, maar die bevonden zich ver van waar de hotelgasten verbleven. De eerste begrafenissen vinden vandaag plaats.

AFP or licensors

Meest gelezen