"Reizen naar Gambia is opnieuw mogelijk"

Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Gambia gewijzigd. "Reizen naar het West-Afrikaanse land zijn opnieuw mogelijk", zegt woordvoerder Michael Mareel. "Alhoewel de toestand kalm is, dient u toch de actualiteit op de voet te volgen", luidt het advies op de website van Buitenlandse Zaken.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Naar aanleiding van de presidentsverkiezingen in Gambia en de moeilijke machtsoverdracht tussen vertrekkend president Yahya Jammeh en zijn opvolger Adamo Barrow raadde Buitenlandse Zaken niet-essentiële reizen naar Gambia en alle reizen naar de hoofdstad Banjul af.

Maar door het vertrek van Jammeh naar Senegal en sinds de Gambiaanse president de noodtoestand vandaag heeft opgeheven, zijn reizen naar het kleine West-Afrikaanse land weer mogelijk voor Buitenlandse Zaken.

Al wordt toeristen wel aangeraden om de actualiteit op de voet te volgen. "Blijf in regelmatig contact met uw touroperator, houd u afzijdig van manifestaties en betogingen, en vermijd gevoelige politieke onderwerpen in het publiek", luidt het advies.

TUI: "We bekijken of vroegere heropstart vluchten mogelijk is"

Bij touroperator TUI reageert men tevreden. De reisorganisatie had vorige week 225 Belgische toeristen in het land zitten. Die werden terug naar België gehaald en de vluchten naar Gambia werden opgeschort tot eind januari. "We gaan bekijken of een vroegere heropstart van de vluchten mogelijk is", zegt woordvoerder Piet Demeyere.

Ook Thomas Cook, dat maar drie toeristen in het land had, bekijkt de komende dagen of het vroeger dan gepland de vluchten naar Gambia herneemt.