"Zijn we nu nog in beeld of niet?"

Het mag dan leuk zijn voor de kijker, voor de presentatoren en gasten tijdens een rechtstreeks verslag is het dat duidelijk niet: zeggen dat men gaat overschakelen, naar de studio of een andere locatie, terwijl er eigenlijk niets gebeurt. Het overkwam gisteren presentatrice Juanita Phillips en politiek journaliste Brigid Glanville van ABC News, die voor het Australische parlement stonden. Eén minuut lang bleven beiden in beeld, terwijl eigenlijk alles gezegd was. Die minuut leek eindeloos te duren voor beiden.

Het was hen niet echt duidelijk of ze nog voor de kijker in beeld waren, maar de onzekerheid deed hen in ieder geval zo serieus mogelijk blijven. De aanwezige medewerkers daarentegen wilden zo snel mogelijk opkrassen en kwamen zonder schroom in beeld.

Op het internet wordt alvast hartelijk gelachen met deze "technische blunder":