AZ Klina Brasschaat ontslaat arts na openlijk conflict met patiënt

Het AZ Klina in Brasschaat heeft vorige week een arts op staande voet ontslagen na een openlijk conflict met een patiënt. De huidarts zou zich racistisch en agressief hebben gedragen tegenover de patiënt. De directie bevestigt het ontslag maar wil niet verder ingaan op de zaak.
Archieffoto

Volgens afgevaardigd bestuurder en voorzitter van het directiecomité Ludo Van Kets kwam het vorige week woensdag tot een conflict tussen een arts en een patiënt. "Dat conflict heeft zich voortgezet in de publieke ruimte van het ziekenhuis, waarna de directie op de hoogte is gesteld", aldus Van Kets in een reactie aan Belga.

"De directie heeft meteen een onderzoek ingesteld en vrijdag heeft de raad van bestuur op basis van de conclusies van dat onderzoek beslist om de persoon in kwestie om dringende reden te ontslaan."

Volgens getuigen haalde de arts zwaar uit naar een jonge Afrikaanse patiënt die op consultatie kwam. De man was niet komen opdagen voor een eerdere afspraak en dat zou de arts hoog gezeten hebben. Hij stak een tirade af en zou zich daarbij racistisch en agressief uitgelaten hebben tegenover de patiënt.

Van Kets zelf geeft voorlopig geen commentaar over de aard van het conflict. "AZ Klina staat voor een open en respectvolle manier van het omgaan met patiënten en als dat met voeten wordt getreden, wordt er ingegrepen", stelt hij. Van Kets benadrukt dat het onderzoek er gekomen is op initiatief van de directie en niet na een eventuele klacht van de betrokken patiënt.