Ex-adjunct-kabinetchef van Waals minister Furlan stopt als burgemeester van Wanze

Claude Parmentier, de gewezen adjunct-kabinetschef van Waals minister Paul Furlan, stopt in september als burgemeester van Wanze. Dat is een jaar vroeger dan voorzien. Dat schrijft L'Avenir.

Parmentier was een van de PS-mandatarissen die bij Publifin royale zitpenningen opstreek. Hij raakte vorige week in opspraak in de Publifin-affaire.

Waals minister Furlan had eigenlijk van de steekpenningen moeten weten, maar verklaarde voor het Waals Parlement daar niet van op de hoogte te zijn. De liberalen en groenen dienden tegen hem een motie van wantrouwen in. Maar zolang de regering het vertrouwen behoudt, raken MR en CDH niet aan de benodigde meerderheid.

Nu hangt Claude Parmentier dus zijn burgemeestersjerp aan de haak. De PS'er had in 2012 gezegd dat hij zich aandiende voor een laatste lokaal mandaat. In september wordt hij 65 en hij zou dan, een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, zijn burgemeestersambt willen afstaan. Parmentier zou die beslissing al hebben genomen voor het Publifin-schandaal.