Kamerleden zullen audit over mistoestanden bij repatriëringen kunnen bekijken

De leden van de commissie Binnenlandse Zaken in de Kamer zullen straks de audit kunnen bekijken die de bal over de repatriëringen aan het rollen heeft gebracht. Kamerlid Nahima Lanjri van CD&V had vanmorgen uitgehaald naar minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon van de N-VA, omdat die volgens haar de audit achterhield voor het parlement. Het kabinet van Jambon ontkende dat.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft vanmorgen formeel ontkend dat hij een politie-audit zou hebben achtergehouden, zoals CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri beweerde. Hij verwees daarbij naar het verslag van de bevoegde Kamercommissie vorige week.

In het officieel verslag van die zitting staan volgende woorden van Jambon: "Indien het parlement erom verzoekt, zal het rapport worden meegedeeld." Lanjri zei daarna: "Dat is ook mijn vraag", waarop Jambon antwoordde: "U bent een deel van het parlement, niet het parlement." Waarna Lanjri haar vraag herhaalde: "De vraag gaat van mij uit en ik stel voor dat het via de commissievoorzitter onder alle commissieleden wordt verspreid, waarvoor dank." Het incident is daarna gesloten.

De Kamerleden kunnen de audit nu achter gesloten deuren inkijken, maar krijgen geen exemplaar in handen.

Meest gelezen