Komt "La La Land" in de buurt van het recordaantal nominaties van "Titanic"?

De Amerikaanse filmwereld maakt zich op voor de aankondiging van de nominaties voor de 89e editie van de Academy Awards. De aankondiging wordt vanaf 14.18 uur gestreamd op deredactie.be. De musical "La La Land" lijkt de gedoodverfde favoriet om het hoogste aantal nominaties in de wacht te slepen.

Filmliefhebbers en filmmakers uit de hele wereld maken zich vanmiddag op voor de bekendmaking van de nominaties voor de 89e editie van het gala van de Academy Awards. Op 26 februari worden de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen uitgereikt.

De musical "La La Land" van Damien Chazalle met Ryan Gosling en Emma Stone is de gedoodverfde favoriet. Begin dit jaar was de film goed voor de winst van het recordaantal van zeven Golden Globes. Onze filmreporter Ward Verrijcken vond dat meer dan terecht.

"Daar valt inderdaad weinig op af te dingen. "La La Land" is een heerlijke film, even sprankelend als ontroerend. Een musical die zelfs in de smaak zal vallen bij mensen die beweren niet van musicals te houden", schreef Verrijcken toen.

De grote vraag voor vanmiddag is of de film het recordaantal van 14 nominaties van "Titanic" en "All about Eve" kan evenaren. "Mary Poppins" is de meest genomineerde musical ooit voor de Oscars met 13 nominaties.

Volg live op deredactie.be

Deredactie.be volgt de bekendmaking van de nominaties voor de Oscars op de voet. Om 14.18 uur wordt de aankondiging gestreamd op de nieuwssite van VRT Nieuws. Ward Verrijcken zal omstreeks 15.30 uur tijdens een Facebook Live de lijst van nominaties toelichten.