Ook kleine Charlotte protesteert tegen Donald Trump

Afgelopen weekend werd er massaal geprotesteerd tegen de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Onder de betogers in Washington, waar honderdduizenden vrouwen en mannen verzamelden, was ook de 22 maanden oude Charlotte, die haar ongenoegen duidelijk maakte met een eigen gefabriceerd protestbord. De foto van haar, protesterend op de schouders van haar vader, ging de afgelopen dagen viraal, omdat ze op haar manier blijkbaar het gevoel van hoop voor de toekomst vertegenwoordigde.

Mama Jenny Sowry op Buzzfeed News: "Voor mij en mijn man was het heel belangrijk dat onze kinderen op de demonstratie aanwezig zouden zijn. Dat ze nu al leren hun eigen opvattingen te blijven verdedigen. Ze moeten weten dat ze hun eigen keuzes kunnen maken en dat ze daar ook kunnen achter blijven staan. En dat ze ook zien dat anderen dat kunnen doen.”

"Mijn zoon van 9 maakte een bordje met "All people are equal". Plots merkte ik dat mijn 22 maanden oude dochter ook op een kartonnen bordje aan het kleuren was. Ze had ons bezig gezien en had dan ook maar zelf de stiften vastgenomen. Ook zij wilde duidelijk iets zeggen en deed dat op haar manier." Dat bordje nam ze uiteindelijk mee naar de protestmars, tot groot jolijt daarna van het internet.

Een vriendin van het gezin, Shawn Lent, publiceerde immers de foto van de demonstrerende Charlotte op Facebook: "Dit was wat men met deze betoging bedoelde: je opinie delen, zonder dat iemand anders dat je opgelegd heeft. En dat deed Charlotte."

Er volgde een stroom van positieve reacties op sociale media:

Sowry: "Als ik al die reacties zie, dan komt er maar één woord in mij op: hoop. Charlotte geeft mensen hoop, omdat er al zo’n kleintje is dat haar mening durft geven."