Philippe De Backer wordt lijsttrekker Open VLD in Antwerpen

Staatssecretaris Philippe De Backer is door de Antwerpse afdeling van Open VLD verkozen als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat heeft hijzelf gemeld op Twitter. De Backer wordt zo de tegenstander van Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) in Antwerpen.

De Backer is nu staatssecretaris voor de Noordzee, voor Bestrijding van Sociale Fraude en Privacy in de federale regering. Hij heeft een doctoraat van de UGent in biotechnologie en is lid van de liberale denktank Liberales.

Van 2008 tot 2010 was De Backer voorzitter van Jong VLD en zat hij in de gemeenteraad van Kapellen. Nadien ging hij in Antwerpen wonen.

In 2011 volgde hij Dirk Sterckx op in het Europees Parlement en was hij lid van de liberale fractie ALDE. In mei vorig jaar nam hij ontslag uit het EU-parlement en werd hij staatssecretaris in de regering-Michel.