Reddingshelikopter neergestort in Italië, alle inzittenden komen om

In de Abruzzen in Centraal-Italië is een helikopter met zes passagiers aan boord neergestort. Het ongeval gebeurde in bergachtig gebied. Geen van de zes inzittenden overleefde de crash, volgens de politie van L'Aquila.

Het toestel had net een gewonde skiër opgepikt van een skipiste in Campo Felice. De helikopter was niet betrokken bij de reddingsoperatie in Rigopiano waar vorige week nog een lawine een hotel bedolf.

De helikopter zou nog een noodsignaal hebben uitgestuurd, zegt de politie. Volgens getuigen was een luide ontploffing te horen.

Meteen werden verscheidene reddingsploegen uitgestuurd naar de plek van de crash, maar dat bleek geen gemakkelijke opgave. "De zone waar de helikopter is neergestort is moeilijk te bereiken bij normaal weer. De huidige mist maakt het nog moeilijker", luidt het.

Ondertussen konden de hulpverleners de gecrashte helikopter bereiken. "De reddingsploegen die het wrak hebben bereikt, hebben de lichamen van de inzittenden verspreid in de sneeuw teruggevonden", zegt de politie.

Bij vergelijkbare opdrachten vliegen helikopters doorgaans uit met een ploeg van vijf personen: twee piloten, een dokter, een verpleger en een alpinist.