Waar blijven ze de welwillende vrijgezellen uit "Temptation island" halen?

De mannelijke vrijgezellen die deelnemen aan "Temptation island" op Vijf zijn bekendgemaakt. Het programma dat omschreven wordt als de ultieme relatietest is aan zijn 9e seizoen toe. Vraag die dan uiteraard rijst, is: "Waar blijven ze de vrijgezellen halen?" En dat blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. "Het merendeel biedt zich spontaan aan", legt woordvoerder Kristof Demasure uit. "We kunnen gerust nog een paar seizoenen voort."
De mannelijke vrijgezellen die dit jaar hun beste verleidingstrucs bovenhalen.

Gisteren stonden de acht nieuwe mannelijke vrijgezellen te blinken op menig website en vandaag in de kranten. "Temptation island" liep in de nillies maar liefst zeven seizoenen en was een kijkcijferkanon. SBS besloot om het programma terug te brengen, omdat het "nog steeds tot de verbeelding spreekt". Zo waagden vorig jaar vier koppels zich aan de ultieme relatietest, omgegeven door welwillende vrijgezellen op een tropisch eiland. Waar blijven de makers echter de vrijgezellen halen?

Voor het komende seizoen was het alvast héél makkelijk. "Een nieuwe generatie heeft zich aangeboden", legt Kristof Demasure uit. "Een generatie die de eerste seizoenen niet heeft gezien, waarbij "Temptation" vorig jaar als een bom insloeg." Vorig jaar lokte het programma meer dan 300.000 kijkers. Een record voor Vijf.

Bellen, mailen en brieven schrijven

Het merendeel van de vrijgezellen biedt zich spontaan aan. "Ze bellen of mailen, of ja, schrijven zelfs brieven. Ze willen een leuk reisje op een eiland." Maar daarmee is de puzzel natuurlijk nog niet gelegd. "We proberen tot een ideale mix te komen met verschillende types en karakters", zegt Demasure.

Naast de spontane aanbiedingen wordt er gericht gezocht. "Niet enkel op straat, in discotheken of in hogescholen, ook digitaal op bepaalde sites en sociale media", klinkt het. Hij verklapt ook dat met het aanbod ""Temptation" gerust een paar seizoenen voort kan".

De oudste deelnemers bij de mannelijke vrijgezellen dit jaar zijn een zekere Kevin en Levi, allebei 27 jaar. De rest zijn prille twintigers. Bewust? "Dat is ook onze doelgroep en is eigen aan het karakter. Twintigers houden van feestjes en zijn speels", aldus Demasure.