Belofte maakt schuld: Barack en Michelle Obama waaien uit op de Britse Maagdeneilanden

De Amerikaanse oud-president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle genieten van een vakantie op Necker Island, een van de Britse Maagdeneilanden en het privé-eiland van miljardair Richard Branson. Dat melden Amerikaanse en Britse media.

Belofte maakt schuld. Jaren heeft Barack Obama Michelle beloofd dat hij haar op vakantie zou meenemen eens hij president af was. Nu hij vrijdag jongstleden de fakkel aan Donald Trump heeft doorgegeven, had hij geen enkel excuus meer en zijn de twee eindelijk op reis vertrokken. De keuze is op Necker Island gevallen, een paradijselijk eiland in de Caraïben en onderdeel van de Britse Maagdeneilanden.

Palm Springs

Het weekend hadden ze nog doorgebracht in Palm Springs in Californië. Ze waren er te gast bij James Costos, de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Spanje, en zijn echtgenoot Michael Smith.

Die laatste heeft nog de privévertrekken van de Obama's ingericht toen ze acht jaar geleden hun intrek in het Witte Huis namen. In Palm Springs is Barack gezien terwijl hij een partijtje golf speelde op het private golfterrein van Larry Ellison, de stichter van Oracle.

Richard Branson

Maandag hebben Barack en Michelle het vliegtuig genomen van Palm Springs naar Terrance B Lettsome International Airport op Beef Island, een van de Britse Maagdeneilanden. Bij hun aankomst 's avonds gingen ze nog snel even op de foto met lokale douanebeambten en politieagenten vooraleer aan boord te gaan van een boot die hen naar Necker Island bracht.

Necker Island is het privé-eiland van de bekende Britse miljardair Richard Branson. Hij verblijft er zelf vaak, maar verhuurt het a rato van 78.000 dollar per nacht als hij er niet is. Het is evenwel niet duidelijk of de Obama's voor hun verblijf op het eiland moeten betalen gezien zij en Branson goeie vrienden zijn. Zo maakten ze de trip van Palm Springs naar Beef Island aan boord van zijn privéjet.

Balinese villa's

Aan luxe ontbreekt het Barack en Michelle niet op Necker Island. Het eiland is bezaaid met zogenoemde Balinese villa's die elk een panoramisch zicht op zee hebben. Een leger personeel van wel honderd man sterk staat klaar om hen op hun wenken te bedienen. Gasten die dat willen, mogen meehelpen bij het voederen van talrijke exotische dieren als flamingo's en reuzenschildpadden.

Het is niet duidelijk hoe lang de Obama's op Necker Island plannen te blijven. Met een temperatuur van 26 graden Celsius is het er in elk geval veel fijner vertoeven dan in Washington D.C. waar de temperatuur amper 14 graden Celsius bedraagt.