Belfius snijdt in de spaarrente

De druk op de spaarrentes blijft aanhouden, blijkt nog maar eens uit een verlaging door Belfius. De bank knipt in de rente van de Belfius Spaarrekening+.
Jasper Jacobs

De Belfius Spaarrekening+ is een progressieve spaarrekening, waarop klanten maandelijks maximaal 500 euro kunnen sparen. Vanaf 1 februari gaat de getrouwheidspremie van 0,75 procent naar 0,50 procent. De basisrente blijft op (het wettelijke minimum van) 0,01 procent. De globale rente daalt dus van 0,76 naar 0,51 procent.

Belfius wijst voor de beslissing naar de aanhoudende lage kortetermijnrente. "De druk blijft dermate groot", luidt het bij de bank in overheidshanden.

Eerder besliste KBC al om de soortgelijke en erg populaire Start2Save-rekeningen stop te zetten voor nieuwe klanten. Zover gaat Belfius dus niet. "De behoefte bij sommige klanten om regelmatig te sparen blijft", klinkt het bij Belfius.

De voorwaarden op de andere gereglementeerde spaarrekeningen van Belfius blijven ongewijzigd.