Duitse politie houdt grote actie tegen rechtse extremisten die aanslag planden

In verschillende Duitse deelstaten heeft de politie een grootschalige actie gehouden tegen een extreemrechtse groepering. Die zou aanslagen hebben gepland tegen de politie, joden en asielzoekers. Volgens Duitse media vonden speurders tijdens huiszoekingen wapens en munitie, en werden zeker twee verdachten opgepakt.
Archieffoto

De politie viel vanmorgen vroeg binnen in verschillende huizen verspreid over zes deelstaten. Ze zochten zes mensen die ervan verdacht worden een nieuwe extreemrechtse groepering te hebben opgericht, een zevende verdachte zou de groep aan materiaal hebben geholpen.

"Het doel van de actie was om meer bewijsmateriaal te verzamelen over de oprichting van de groepering, om na te gaan hoe gevorderd de plannen waren om criminele feiten te plegen en om te kijken over welk materiaal ze beschikten", aldus het Duitse gerecht.

Duitse media melden dat er zware wapens zijn gevonden, en dat zeker twee mannen zijn opgepakt. Nog volgens de Duitse pers noemt hun groepering zichzelf "Burgers van het Reich" en erkennen ze de moderne Duitse staat niet.

Duitse inlichtingendiensten hebben vorig jaar nog gewaarschuwd voor de opkomst van extreemrechts geïnspireerd geweld nadat er in Duitsland meer dan een miljoen asielzoekers zijn binnengekomen.