Madonna ontkent dat ze opnieuw kinderen wil adopteren

Madonna ontkent het bericht als zou ze nog eens twee Malawische kinderen willen adopteren. Nochtans had een regeringswoordvoerder van het Afrikaanse land bevestigd dat ze hiervoor een aanvraag in een rechtbank had ingediend. De Amerikaanse popster heeft in het verleden al twee Malawische kinderen geadopteerd.

Madonna zou dan toch niet op gezinsuitbreiding broeden. Dat moet blijken uit een mededeling die de zangeres heeft verspreid in een reactie op het bericht dat ze van plan zou zijn geweest nog eens twee kinderen in Malawi te adopteren.

"De geruchten over een adoptieprocedure zijn onjuist", laat Madonna vanuit Malawi weten. "Ik ben in Malawi om te kijken of alles goed gaat met het kinderziekenhuis in Blantyre en mijn andere werken hier vooraleer ik naar huis terugkeer."

Het was een officiële regeringswoordvoerder in Malawi die eerder vandaag had gezegd dat Madonna een aanvraag voor adoptie had ingediend in een rechtbank in de hoofdstad Lilongwe. Maar dat blijkt nu dus niet te kloppen.

David & Mercy

Madonna heeft in het verleden al twee kinderen uit Malawische geadopteerd. In 2006 adopteerde ze David uit een weeshuis. In 2009 volgde Mercy. Die beide kinderen zijn nu 11. De zangeres heeft ook twee biologische kinderen: een dochter Lourdes (20) uit een relatie met Carlos Leon en een zoon Rocco (16) uit haar huwelijk met regisseur Guy Ritchie.

Vorig jaar hebben Madonna en Richie nog hevig ruziegemaakt over het hoederecht over Rocco. Zij wou dat hij bij haar in de VS zou komen wonen, maar uiteindelijk bereikten de twee een compromis waarbij de tiener alsnog bij zijn vader in Londen zou blijven wonen.

Madonna vertoeft regelmatig in Malawi dat ze haar "tweede thuis" noemt. Ze heeft er een liefdadigheidsinstelling op poten gezet voor weeskinderen en andere kwetsbare kinderen.