New York Post is lyrisch over Antwerpen

De Amerikaanse krant New York Post heeft een lovend artikel over Antwerpen geschreven. Volgens journaliste Jennifer Ceaser is de "tweede stad van België ondergewaardeerd". Buurten als het Eilandje en het Zuid worden besproken. En potentiële bezoekers krijgen ook restauranttips.

Het artikel bejubelt de stad. "Met zijn perfect bewaarde middeleeuwse kasseistraatjes, lijkt Antwerpen misschien op zijn historische lauweren te rusten. Maar de tweede stad van België is een levendige, kosmopolitische stad waar avant-garde mode, spraakmakende architectuur en vernieuwende restaurants floreren." 

Daarna heeft de journaliste het over de stadsvernieuwing op het Eilandje, in het noorden van de stad, en het Zuid. Ze geeft tips om een aantal dagen door te brengen in "een van de coolste, maar minder bekende bestemmingen van Europa". 

Op het Eilandje tipt Ceaser het MAS (Museum aan de Stroom, foto hieronder) met op de bovenste verdieping restaurant 't Zilte. Roest raadt ze aan voor een lunch, met de melding dat je er misschien wel mode-ontwerper Dries Van Noten kan spotten. Ook het Red Star Line Museum en het Havenhuis (foto boven), een ontwerp van architecte Zaha Hadid krijgen een vermelding. 

In de Zuid-buurt raadt ze het FOMU (Fotomuseum) en het M HKA (hedendaagse kunst) aan. Shoppen deed ze bij ontwerpers als Ann Demeulemeester (foto onder), Dirk Van Saene en Dries Van Noten, "De Zes" van Antwerpen blijven dus tot ver buiten onze landsgrenzen tot de verbeelding spreken.

Ook de Rough Guide zette Antwerpen al in de top tien van reisbestemmingen voor dit jaar en de reiswebsite Momondo noemde de stad een van de aanraders voor 2017.