Stripfestival van Angoulême lauwert Cosey met Grand Prix

De Zwitserse stripauteur Cosey heeft de Grand Prix 2017 van het internationale stripfestival van Angoulême gewonnen. Dat staat te lezen op de website van het festival.
BELGA/VERGULT

Cosey (echte naam: Bernard Cosandey) is vooral bekend als de auteur van "Jonathan", een serie die al 16 afleveringen telt en die als autobiografische fictie kan gelden. Hij haalde het van twee andere giganten: de Fransman Manu Larcenet en de Amerikaan Chris Ware.

In 1982 kreeg Cosey op hetzelfde stripfestival van Angoulême al eens de prijs voor het beste album voor "Kate", de zevende aflevering van "Jonathan".

Eveneens voor uitgeverij Lombard tekende de Zwitser ook "A la recherche de Peter Pan". Hij werkte ook voor uitgeverij Dupuis. Als laureaat van de prestigieuze prijs zit hij de editie 2018 van het festival voor

Vorig jaar won de Belg Hermann nog de Grand Prix.