Vier politieagenten gestraft voor mishandelen van twee studenten

Vier Brusselse politieagenten zijn veroordeeld voor het mishandelen van twee studenten. Ze hadden hen mishandeld en hen gedwongen om in Ukkel in een vijver te springen.

De feiten deden zich voor in het Terkamerenbos, bij een buitentemperatuur van 5 graden. De rechter had het in zijn vonnis over een onmenselijke behandeling.

Een van de beklaagden kreeg 1 jaar cel met uitstel, 2 anderen kregen 10 maanden met uitstel. De vierde kreeg een werkstraf van 150 uur. De agenten moeten de studenten ook een schadevergoeding van 5.000 euro betalen.

De studenten zijn blij met de veroordeling en met het feit dat de rechter enkele beklaagden ook veroordeelde voor onmenselijke behandeling. Ze hadden ook het ontslag van de agenten gevraagd, maar daarop is de rechter niet ingegaan.