3.000-tal reizigers tijd vast in zes treinen in Sint-Katarina-Lombeek

Het treinverkeer tussen Brussel en Gent-Oostende en Kortrijk kende vanavond grote problemen. Een piekuurtrein was stilgevallen in de buurt van Sint-Katarina-Lombeek en daarachter stonden er vijf of mogelijk zes treinen stil. In totaal zaten er zo'n 3.000 reizigers in de betrokken treinen. De defecte trein werd naar Gent gesleept, waarna het treinverkeer kon hervatten.
(Archieffoto)

Het treinverkeer op de drukke lijn tussen Brussel en Gent werd vanavond omstreeks 17.20 uur verstoord door een defecte trein in Sint-Katarina-Lombeek. Het treinverkeer tussen Brussel en Gent moest er in beide richtingen over één van de twee sporen.

De NMBS probeerde het spoorverkeer tussen Brussel en Gent "in de mate van het mogelijke" om te leiden via de "oude -tragere- lijn" tussen Gent en Brussel en stuurde een hulplocomotief.

Zware avondspits

Die hulplocomotief heeft zich aangekoppeld en de defecte trein weggesleept naar Gent.

De trein, die vanuit Brussel onderweg was richting Gent, hield achter zich nog vijf of mogelijk zes andere treinen op, en die konden nadien ook een na een opnieuw vertrekken. Volgens de NMBS waren er wel nog vertragingen die opliepen tot een uur, zegt Thomas Baeken van Infrabel net na de problemen.

"Er is goed nieuws te melden in die zin dat de trein die in panne stond intussen met een hulplocomotief weggesleept is. De treinen die daarachter stilstaan kunnen nu dus één per één vertrekken. Je moet toch nog rekening houden met de nodige gevolgsvertragingen. De avondspits tussen Brussel en Gent is zwaar geraakt."

"Vooral non-informatie"

Thijs Van De Poel zat op de defecte trein en doet zijn relaas aan VRT Nieuws. "De trein is verschillende keren gestopt en uiteindelijk is die helemaal stilgevallen en hebben ze ons verteld dat er een hulplocomotief moest komen." Hij is uiteindelijk in Gent aangekomen met een vertraging van anderhalf uur.

De sfeer op de trein omschrijft hij als gelaten. "Het is niet de eerste keer dat er zo'n grote vertragingen zijn, dus mensen zijn wel al wat gewoon. Er werd ook wat gelachen met de omroepen, omdat er niet zo veel informatie gegeven werd. Het was nogal non-informatie eigenlijk, wat wel jammer was. Er was heel weinig informatie: als je zelf in een stilstaande trein staat, weet je wel dat er iets niet klopt. Als ze dat dan nog eens melden, is dat non-informatie. Je wil vooral weten hoelang het nog zal duren voor die hulplocomotief er is.