"En de prijs voor beste excuus gaat naar…”

"Ik kan het maar proberen", moet deze Australische autobestuurder gedacht hebben, toen hij begin deze week door de plaatselijke politie van Bootenal, in het westen van Australië, van de weg gehaald werd omdat hij te hard reed. Daar waar hij maar 110 km per uur mocht rijden, reed de bestuurder van de Holden Rodeo-wagen 127 km per uur. Zijn uitleg? "De wind duwde me voort." Die uitleg weerhield de politie er alvast niet van deze persoon te beboeten.

De uitleg/excuses werden dus niet aanvaard door de Three Springs Police. De bestuurder kon niets anders dan een boete van 200 Australische dollar (140 euro) betalen. Bovendien kostte de snelheidsovertreding hem 2 strafpunten op zijn rijbewijs.

Toch bleek de politie enigszins gecharmeerd door het flauwe excuus en publiceerde het dan ook op Twitter:

Wat dan weer leidde tot grappige reacties: