"Ja, ik was te groot voor deze auto"

Ruim 2 meter groot is Adam Elliott en dat betekent dat niet iedere wagen geschikt is om mee rond te rijden. Toen de 26-jarige Brit begin vorig jaar immers een ritje met een Ford Ka nabij Newcastle maakte, bleek zijn hoofd boven de voorruit uit te steken. Iets wat mogelijk was, omdat hij het dak van de wagen naar achteren geschoven had. Maar de plaatselijke politie dacht dat hij rechtop stond in het voertuig en dus gevaarlijk aan het rijden was. Elliott moest zich zopas voor de rechter verantwoorden.

Elliott werkt in een garage als verkoper. Toen hij door de Northumbria Police tot stoppen aangemaand werd, was hij bezig een Ford Ka die hij verkocht had, naar zijn nieuwe eigenaar te brengen. Met zijn hoofd dus dat boven de voorruit uitstak.

"Ik was te groot voor de wagen. Ik paste er niet in", verdedigde hij zich nu voor de Newcastle Crown Court, "En ik geef toe dat ik gevaarlijk aan het rijden was. Ik probeerde op te scheppen en leidde daarom de aandacht van andere bestuurders van de weg af."

"Dat was je zeker aan het doen en dus gedroeg je je naar andere bestuurders toe op een gevaarlijke manier", concludeerde de rechter vervolgens. De rechter stelde een rijverbod voor, in afwachting van een definitief vonnis, eind februari.

Na de zitting verduidelijkte Elliott nog: "Je kan als kerel met mijn lengte toch niet veel anders doen dan met je hoofd boven de voorruit uitsteken. Ik heb schuldig gepleit omdat ik van al die heisa wil af zijn. Ook al blijf ik erbij dat ik niet rechtstond."

Wat hij van de rechtszaak zelf vond, dat had hij via Facebook al duidelijk gemaakt:

Hier beneden in het verslag van BBC News kunt u nog meer foto’s van Elliott in de wagen zien: