Britse filmmaker Richard Curtis krijgt oeuvreprijs in de VS

De Writers Guild of America reikt op 19 februari een oeuvreprijs uit aan de Britse scenarist en regisseur Richard Curtis. De scenarist van "Love actually", "Bridget Jones's diary" en "Four weddings and a funeral" wordt bekroond met de Valentine Davies Award op het gala van de Writers Guild of America Awards.

De Britse scenarist en regisseur Richard Curtis wordt op 19 februari in de bloemen gezet op het gala van de Writers Guild of America Awards in Los Angeles.

De prijzen van de Amerikaanse vereniging van scenaristen worden midden volgende maand uitgereikt in Los Angeles. Richard Curtis wordt er niet alleen gehuldigd voor de bijna vijftig scenario's die hij schreef, hij wordt ook gelauwerd voor zijn inzet voor goede doelen.

"Richard Curtis is niet alleen een van de beste filmscenaristen van zijn generatie, hij is ook iemand die zijn talent aanwendt om armoede en onrechtvaardigheid in de wereld te bestrijden", motiveert de jury de toekenning van de oeuvreprijs Valentine Davies Award.

De 60-jarige Curtis is een van de mede-oprichters van Comic Relief in Groot-Brittannië. Hij was ook een van de organisatoren van de Live 8-concerten in 2005. De scenarist heeft drie van zijn eigen scenario's zelf verfilmd: "Love actually", "The boat that rocked" en "About time".