Doodrijder Merel krijgt ook in beroep 5 jaar cel en levenslang rijverbod

Ook in beroep krijgt de doodrijder van Merel De Prins vijf jaar cel, 6.000 euro boete en een levenslang rijverbod. De dader, een 21-jarige man uit Schaarbeek, reed meer dan een jaar geleden Merel dood op het fietspad in Vilvoorde. Hij reed te snel, had geen rijbewijs, en was al verschillende keren veroordeeld.

De dader pleegde ook vluchtmisdrijf en vluchtte zelfs een tijdje naar Hongarije, vooraleer zichzelf dan toch aan te geven. Begin december werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel (met tien maanden uitstel), een levenslang rijverbod en een boete van 6.600 euro.

De rechter legde toen een zwaardere straf op dan het parket had gevraagd. Het parket had 3 jaar cel geëist en een rijverbod van 17,5 jaar. In het vonnis werd onder meer gewezen op de totale onverschilligheid van de dader. Die besliste twee dagen later om in beroep te gaan tegen zijn straf. Het hof van beroep volgt nu echter het oorspronkelijke vonnis, en geeft de dader ditmaal een effectieve celstraf.

De klasgenoten van Merel trokken twee weken geleden nog naar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om 10.000 handtekeningen af te geven. Ze vroegen onder meer om gevaarlijke kruispunten aan te pakken en de infrastructuur van fietspaden te verbeteren.