E40 richting Brussel vanuit Leuven opnieuw vrij, maar nog 2 uur aanschuiven

De E40 richting Brussel vanuit Leuven is opnieuw volledig open, nadat een defecte vrachtwagen er de hele ochtend de weg heeft versperd. Maar de fileproblemen zullen wel nog de rest van de ochtendspits aanhouden, ook op de alternatieve gewestwegen. Bestuurders wordt aangeraden om hun reis uit te stellen, of de trein te nemen.

De vrachtwagen stond al sinds 5 uur vanmorgen defect ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe. Het duurde een tijd vooraleer het voertuig kon getakeld worden omdat de lading moest overgeladen worden op een andere vrachtwagen.

Intussen is de defecte vrachtwagen getakeld en weggebracht en is de weg opnieuw open. Maar op de snelweg is het wel nog zeker twee uur aanschuiven. De problemen zullen dus de hele ochtendspits aanhouden.

Ook op de alternatieve wegen - de Leuvense- en Tervuursesteenweg - duurt het reistraject een uur langer dan normaal. "We blijven aanraden om ofwel de trein te nemen, ofwel de reis uit te stellen", aldus VRT-Verkeersanker Hajo Beeckman.