Herman Schueremans krijgt speciale oeuvreprijs op de MIA's

Herman Schueremans wordt op 2 februari gelauwerd met de eerste Sector Lifetime Achievement Award op de tiende editie van de Music Industry Awards (MIA's) in Paleis 12 in Brussel. Met de nieuwe onderscheiding willen de VRT en Kunstenpunt hulde brengen aan een persoon of een organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector.

Herman Schueremans zal op 2 februari uit handen van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de allereerste Sector Lifetime Achievement Award krijgen op de tiende editie van de MIA's.

Herman Schueremans stond aan de wieg van het muziekfestivallandschap in België. Hij is gekend als concert- en festivalorganisator. Tijdens de tweede helft van de jaren 70 bouwde hij een alternatief concertcircuit uit dat samen groot werd met een interessante muzikale lichting.

Vandaag staat de organisator van Rock Werchter aan het hoofd van Live Nation Belgium, de Belgische afdeling van het grootste live entertainmentbedrijf in de wereld. Live Nation Belgium is goed voor meer dan 180 concerten en festivals per jaar.

"Muziek verenigt"

"Muziek verenigt" is het belangrijkste motto van Schueremans. "Het was mijn doel om België op muzikaal vlak op de wereldkaart te zetten. Dat is gelukt. Om op de kaart te blijven, moeten we ons met de hele sector voortdurend blijven inzetten. We moeten samenwerken, kansen geven en kansen nemen", aldus Herman Schueremans.

Eén blikt op zondag 29 januari terug op de voorbije negen edities van de MIA's in het programma "10 jaar de MIA's". Muzikanten en presentatoren vertellen het verhaal van tien jaar MIA's. Het tiende gala van de MIA's vindt plaats op donderdag 2 februari. Het event wordt live uitgezonden op Eén vanaf 20.40 uur.

Meest gelezen