Hoe komt Scala op affiche van Graspop terecht?

De organisatoren van Graspop Metal Meeting hebben vijftien nieuwe acts toegevoegd aan de affiche van komende zomer. De opmerkelijkste nieuwe naam is Brides Of Lucifer, een nieuwe Belgische band met onder anderen Koen Buyse van Zornik, Joeri van de Schoot van Evil Invaders en het meisjeskoor Scala. Andere nieuwe namen zijn Mastadon, Max & Igor Cavalera, Sabaton, Wasp en W.A.S.P.

Het meisjeskoor Scala maakt komende zomer zijn debuut op het metalfestival Graspop Metal Meeting. Het koor onder leiding van de broers Kolacny treedt op met de band Brides Of Lucifer. De groep bestaat voorts uit Koen Buyse van Zornik, Yannick De Pauw van Vigilante, Joeri van de Schoot van Evil invaders, Ives Mergaerts en Stephan Noens.

Het initiatief tot de oprichting van de nieuwe metalgroep ging uit van pianist Steven Kolacny van Scala. Hij benaderde afgelopen zomer zijn vrienden Buyse en Mergaerts met de vraag om "in de wondere wereld van de metalmuziek" samen een project op te zetten.

Brides Of Lucifer zal "een eerbetoon brengen aan de metalscene in een overweldigende kracht tussen de kracht van rauwe gitaren en de bloedstollende vocalen van twintig frontvrouwen".

Max en Igor Cavalera terug naar "Roots"

Naast Brides Of Lucifer zijn ook A Day To Remember, Amenra, Architects, Crown The Empire, Every Time I Die, Gojira, King’s X, Like A Storm, Mastodon, Max & Igor Cavalera "Return to the roots", Metal Church, Sabaton, Touché Amoré en W.A.S.P. toegevoegd aan de affiche.

Max & Igor Cavalera maakten jarenlang het mooie weer met de band Sepultura. Na het vertrek van Max Cavalera bij de band speelden ze in verschillende andere bands. Een tiental jaar geleden vonden de broers elkaar weer in de band Cavalera Conspiracy. Deze zomer touren ze met de nummers uit het iconische Sepultura-album "Roots". Het album is twintig jaar oud.

Graspop Metal Meeting vindt komende zomer plaats van 16 tot en met 18 juni in Dessel.