Koninklijk bezoek: overdag in stijlvolle jurk, 's avonds een rolkraag

Het Belgische koningspaar heeft gisteravond een bezoek gebracht aan Hoekpunt in Brussel. De vzw vangt daklozen op, biedt ze warme maaltijd en een slaapplaats aan. Koning Filip stond er op om met eigen ogen het winterplan in werking te zien. Hij deelde borden uit en at met de daklozen soep.

Filip en Mathilde ontvingen gisteren nog vertegenwoordigers van de Europese Unie op het paleis in Brussel. De koning droeg voor deze receptie een donker maatpak en de koningin een blauwe jurk. Toen ze naar 's avonds naar Hoekpunt trokken, ruimden de stijlvolle outfits plaats voor sobere kledij. Het koningspaar koos voor een dikke winterjas en een trui met rolkraag. Ze pasten zich duidelijk aan aan de gasten, zodat iedereen zich comfortabel zou voelen.

Filip en Mathilde maakten ruim de tijd voor de vrijwilligers. De koningin praatte onder anderen met de kokkin die voor de gelegenheid linzen had klaargemaakt, speciaal een voedzame maaltijd voor de daklozen.

Filip ging ook de slaapvertrekken inspecteren en deelde borden uit aan de daklozen. Hij dronk samen met hen verse soep. Mathilde legde haar oor dan weer te luisteren bij de vrijwilligers van het Rode Kruis die de daklozen elke avond verzorgen. Het vriesweer eist immers zijn tol.