Massale opkomst voor verhuisketting bibboeken in Gent

Meer dan 1.000 mensen, 873 leerlingen en 250 volwassenen, hebben 1.250 boeken uit de jongerencollectie van de bib aan het Zuid in Gent doorgegeven naar de nieuwe bibliotheek De Krook. Het gebouw waarin de nieuwe stadsbibliotheek wordt ondergebracht opent op 10 maart de deuren.

Met de verhuisketting van de bibliotheek aan het Zuid naar de nieuwe stadsbibliotheek De Krook is vanmiddag het startschot gegeven van de grote verhuizingsoperatie van alle boeken, cd's en dvd's van de Gentse stadsbibliotheek.

De opkomst was massaal. Met 873 leerlingen en 250 volwassen die zich inschreven, was de ketting volzet. Heel wat geïnteresseerden kwam supporteren.

De verhuisketting met jongerenboeken was de symbolische start. In totaal zullen tegen de opening van De Krook op 10 maart ongeveer 200.000 werken naar de nieuwe bibliotheek verhuizen.

"De bib is van iedereen"

"De boeken van de bibliotheek zijn van iedereen en daarom heb ik iedereen opgeroepen om mee te komen helpen met de start van de verhuizing. Want zeg nu zelf, hoe vaak kom je het tegen dat je maar zo dichtbij moet verhuizen?", meldt de Gentse schepen van Cultuur, Annelies Storms.

De Krook is het eerste gebouw in de geschiedenis van de Arteveldestad dat specifiek werd ontworpen om als bibliotheek te dienen. Het gebouw zal ook onderdak bieden aan de Universiteit Gent, imec en Urgent.fm.

Het openingsweekend van De Krook vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart.

 

Meest gelezen