Moord op jonge vrouw Knokke: camerabeelden maken speurders niet veel wijzer

In het onderzoek naar de moord op de vrouw die dood werd teruggevonden op het strand van Knokke, hebben camerabeelden de speurders nog niet veel wijzer gemaakt. Op sommige camerabeelden is de vrouw helemaal niet te zien, op andere loopt ze alleen door het beeld. Haar vriend stelt zich intussen burgerlijke partij.

Het slachtoffer legde zo'n anderhalve kilometer af tussen tussen het café waar ze om 5 uur 's nachts vertrok, en de plaats waar haar lichaam is gevonden. De speurders zoeken via de camerabeelden uit Knokke aanwijzingen.

Uit de autopsie blijkt dat de vrouw met geweld om het leven is gebracht, wellicht door verstikking. Het is nog wachten op de resultaten van het toxicologisch onderzoek.

Er zijn tot zover bekend geen arrestaties verricht in de zaak. Haar vriend, die al ondervraagd werd door de politie, heeft zichzelf intussen burgerlijke partij gesteld. Toen de vrouw verdween, heeft hij nog enkele uren gewacht op haar. Zondagmorgen deed hij aangifte van haar verdwijning.

Luc Arnou, zijn advocaat, vertelt: "Wat er kan gezegd worden is dat mijn cliënt verhoord werd, niet als verdachte, maar als getuige. De feiten hebben hem zwaar getroffen. Daarom zal hij zich burgerlijke partij stellen. Ik denk niet dat het eigenaardig is dat je benadeeld bent als de persoon met wie je op dat ogenblik een relatie hebt, vermoord wordt."