Om woorden verlegen? Zeg het met emojipoëzie!

Op deze gedichtendag lanceert boek.be emojipoëzie. Ruim 20 schrijvers hebben bij tal van emoji's een kort gedicht bedacht dat de emoties van de grafische figuurtjes in woorden vertaalt.

Steeds vaker vervangen we geschreven woorden door emoji's, kleine grafische figuurtjes die veelal een emotie uitdrukken zoals lachen of huilen.

Omdat woorden zo verloren dreigen te gaan, lanceert boek.be op deze gedichtendag emojipoëzie. Meer dan twintig schrijvers en dichters hebben bij tal van emoji's een kort gedicht geschreven. Zo heeft Guido Belcanto bij de emoji die huilt van het lachen de kernachtige spreuk "Het leven is een tranendal, maar daarom niet getreurd" bedacht.

Ook andere creatieve duizendpoten hebben een duit in het zakje gedaan. Het gaat onder meer om Dimitri Leue, Joke van Leeuwen, Hugo Matthysen, David Troch, Anton Korteweg, Axl Peleman, Herman Leenders, Renaat Ramon, Guillaume Van der Stighelen, Max Temmerman, Frank De Vos, Geert Viaene en Dimitri Casteleyn. Op een ludieke manier willen ze iedereen aanmoedigen meer woorden te gebruiken door elkaar geen emoji's te sturen, maar wel de bijhorende gedichten.

Alle gedichten staan netjes op een Facebookpagina weergegeven, maar het is ook mogelijk je oor rechtstreeks bij de dichtbot te luisteren te leggen. Dat is een chatbot die bij elke emoji die je intikt met een gepast gedicht antwoordt.