Texaanse radio slaat Madonna in de ban na toespraak op vrouwenmars

In Texas weigert HITS 105 nog langer muziek van Madonna te draaien na haar toespraak op de vrouwenmars in Washington D.C.. Volgens het radiostation heeft de zangeres zich "on-Amerikaans" uitgelaten.

"HITS 105 haalt alle liedjes van Madonna voor onbepaalde duur uit de ether in de lokale programmering van het station na de commentaren van de zangeres tijdens het weekend." Met die woorden maakt het radiostation uit Texarkana in Texas op Facebook duidelijk dat het de zangeres van onder meer "Vogue" en "Ray of light" voortaan boycot.

Aanleiding is de toespraak die Madonna zaterdag gaf tijdens de vrouwenmars in Washington D.C.. Voor een publiek van honderdduizenden manifestanten zei ze dat ze kwaad was over het resultaat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en dat ze eraan dacht om het Witte Huis op te blazen, een uitspraak die ze naar eigen zeggen metaforisch bedoelde.

Deze woorden samen met flink wat "fucks" kunnen voor HITS 105 niet door de beugel. "Het bannen van alle liedjes van Madonna gaat niet over politiek, het gaat over patriottisme. Het voelt verkeerd aan om haar muziek te spelen en haar royalty's te betalen wanneer ze zich zo on-Amerikaans heeft uitgelaten."