Waalse regering kondigt "revolutie van publieke mandaten" aan

De Waalse regering kondigt een "revolutie van de publieke mandaten" aan. Waals minister-president Paul Magnette (PS) zegt dat er honderden mandaten zullen verdwijnen. De aankondiging gebeurt in het licht van het schandaal bij intercommunale Publifin.

De Waalse regering wil naar eigen zeggen met een batterij aan maatregelen een ethische revolutie ontketenen in het Waalse bestuur.

Honderden mandaten zullen verdwijnen, vergoedingen van heel wat andere mandaten zullen sterk verlaagd of zelfs helemaal geschrapt worden. Dat heeft minister-president Magnette verklaard. "Ook zullen we nutteloze structuren afschaffen, onverenigbare mandaten uitbreiden en de controles en sancties versterken", klinkt het vanuit Namen. Ten slotte pleit Magnette ook voor absolute transparantie "die de imperatieven van de bescherming van het privéleven wegvaagt".

Het is niet de eerste keer dat na een schandaal in Wallonië dergelijke maatregelen worden aangekondigd en genomen. "Ik hekel dan ook de manier waarop sommigen die hebben omzeild", aldus Magnette.

Meest gelezen