"De dwerg", duiveluitdrijver en verkrachter toegevoegd aan “most wanted”-lijst

De federale politie heeft drie mannen toegevoegd aan "Belgium’s most wanted", de website met de meest gezochte criminelen van het land. Het gaat om twee Marokkanen, die gezocht worden voor verkrachting en foltering, en "de dwerg" die betrokken was bij een gewelddadige homejacking.

“Belgium’s most wanted”, de website met de 20 meest gezochte criminelen werd eind vorig jaar in het leven geroepen. De federale politie publiceert de foto’s en de gegevens van deze misdadigers in de hoop dat burgers tips geven om hen te kunnen vatten.

En dat werkt: de politie heeft de afgelopen maanden drie criminelen van de lijst kunnen schrappen. Na enkele uren werd al een drugsdealer gepakt. Enkele weken later werd een gewelddadige man gevat in Nederland en intussen werd in Spanje een voortvluchtige Algerijn ingerekend die betrokken was bij mensenhandel.

De vrijgekomen plaatsen op de website heeft de federale politie nu ingevuld met deze drie nieuwe boeventronies:

Aza petrovic: de dwerg

Deze 30-jarige man uit ex-Joegoslavië met als bijnaam "de dwerg", wordt door de politie gezocht, omdat hij in 2014 betrokken was bij een gewelddadige homejacking door vijf mannen in La Louviëre. De kleine Petrovic werd hierbij ingezet om het huis en de buurt vooraf te verkennen en om tijdens de homejacking op de uitkijk te staan. Hij werd veroordeeld tot zes jaar cel.

Meer info...

Othmane Galouby: de folterende gebedsgenezer

Deze 34-jarige Marokkaan werd vorig jaar veroordeeld tot 10 jaar cel omdat hij een 18-jarige meisje had gefolterd, met de dood tot gevolg. Galouby had zich voorgedaan als islamitisch gebedsgenezer en had aangeboden de boze geesten uit het meisje te verdrijven. Hij overgoot zijn slachtoffer twee keer met kokend water en bracht bijtende soda aan op haar buik en knieën. 

Meer info...

Ali Bounou: voortvluchtige verkrachter

Eveneens een Marokkaan, deze 28-jarige verkrachter die drie vrouwen verkrachtte. In 2009 trok hij met drie trawanten een vrouw in een voertuig, om haar later in een flat bij het Brusselse Zuidstation te verkrachten. Achteraf kon zij ontsnappen.
Ook twee andere slachtoffers van Bounou, twee Amerikaanse toeristen, konden ontsnappen, toen zij twee weken na zijn eerste verkrachting meegelokt werden naar een appartement en meerdere keren verkracht werden. Uiteindelijk wisten zij via het balkon te ontsnappen.

Meer info...

Tips?

Alle gezochte criminelen staan op mostwanted.federalepolitie.be. Wie tips heeft, kan die discreet doorspelen via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail: djo.perm@police.belgium.eu. Wie vanuit het buitenland belt, kan het nummer +32 2 554 44 88 gebruiken.