Acht finalisten "De nieuwe lichting" StuBru zijn bekend

Op Studio Brussel zijn vanmorgen de namen bekendgemaakt van de finalisten van "De nieuwe lichting". Dat zijn dit jaar The Lighthouse, Kai Wén, Me & The Critters, Black Leather Jacket, Tundra, Tamino, Ludoviq en Amazumi. De jongerenzender stelt al enkele jaren drie jonge beloftevolle bands of muzikanten voor die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Stemmen op uw favoriet kan vanaf vandaag tot en met volgende week vrijdag.

Meer dan 800 jonge bands schreven zich dit jaar in voor de wedstrijd. Daaruit werden 60 bands geselecteerd die de voorbije maanden op Studio Brussel werden voorgesteld.

Een vakjury bestaande uit Flip Kowlier, Jan Paternoster, Pukkelpop-programmator Eppo Janssen en Knack Focus-journalist Jonas Boel koos daaruit uiteindelijk acht finalisten die vanmorgen door juryvoorzitter en StuBru-presentatrice Kirsten Lemaire werden bekendgemaakt.

De acht finalisten in alfabetische volgorde

  • Amazumi (Gent), met "V for venom"
  • Black Leather Jacket (Essen) met "Troublemaker"
  • Kai Wén (Brugge) met "Deep"
  • Ludoviq (Antwerpen) met "The Reminiscence"
  • Me & The Critters (Antwerpen) met "A smile my face has banned"
  • Tamino (Antwerpen) met "Habibi"
  • The Lighthouse (Leuven) met "Hollywood"
  • Tundra (Gent) met "Walking In the dark"
     
© VRT Jokko

Het publiek kan nog tot en met vrijdag 3 februari om 18 uur stemmen via nieuwelichting.stubru.be. Diezelfde avond spelen alle acht finalisten live in de AB in Brussel en worden de namen van de drie winnaars bekendgemaakt.

Vorige finalisten van "De nieuwe lichting" waren onder meer Zinger, I Will, I Swear, St. Grandson, Amongster, Folie Douce, Brihang, Rhinos Are People Too, Soldier's Heart, Tout Va Bien. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Wanthanee (foto boven), Equal Idiots en Clear Season.