Lindsay Lohan brengt Turkse president Erdogan een bezoek

Lindsay Lohan heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een bezoek gebracht. Dat blijkt uit een foto die het presidentiële paleis heeft verspreid. Ook het Syrische Twittermeisje Bana al-Abed was van de partij.

Het presidentiële paleis van Erdogan in Ankara is vandaag het toneel van een opvallende ontmoeting geweest. Niemand minder dan Lindsay Lohan bracht de Turkse president een bezoek. Dat kan bizar lijken, maar in het verleden heeft de Amerikaanse actrice al vaker haar steun voor Erdogan uitgesproken.

Nadien heeft zowel het presidentiële paleis als Lohan zelf een foto verspreid. "Het is een droom dat president Erdogan en zijn echtgenote mij in hun huis hebben uitgenodigd", schrijft de actrice op Instagram. "Hun inspanningen om de Syrische vluchtelingen te helpen, zijn echt inspirerend."

(Lees voort onder afbeelding)

Een van die Syrische vluchtelingen was ook van de partij. Het ging om Bana al-Abed, het meisje van 7 dat roem vergaarde toen ze vanuit de hel van Aleppo de wereld via Twitter toesprak. Eind vorig jaar was ze al eens op bezoek bij Erdogan. Hij plaatste toen vertederende foto's van hen beiden op zijn Twitterprofiel.

Wat Lohan precies tot bij Erdogan bracht, is niet meteen duidelijk. Volgens de website van het presidentiële paleis speldde ze alle aanwezigen een badge op met het opschrift "The world is bigger than 5", een verwijzing naar een kernspreuk van Erdogan waarmee hij aangeeft dat ook andere landen dan de permanente leden van de VN- Veiligheidsraad (de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, China en Rusland) een vinger in de pap te brokken hebben op het internationale toneel.