Parket over moord Knokke: "Parallel onderzoek door pers is schadelijk"

Het parket van Brugge is niet te spreken over de berichtgeving in bepaalde media over de moord op een jonge vrouw in Knokke. Volgens de persmagistraat wordt de dader - die nog vrij rondloopt - zo mogelijk op de hoogte gehouden van de stand van het onderzoek. "Het onderzoek verliest hierdoor slagkracht", hekelt het parket.

Het parket heeft de afgelopen dagen al verschillende keren laten weten dat ze geen informatie geven over het onderzoek naar het gewelddadige overlijden in Knokke. Desalniettemin stelt het gerecht naar eigen zeggen vast dat sommige journalisten "een parallel onderzoek" voeren naar de moord.

"Het bevragen van getuigen en politiemensen, speculaties over de doodsoorzaak, speculaties over al dan niet aanranding,… schaadt het onderzoek", aldus de persmagistraat in Brugge. "De dader loopt nog steeds vrij rond. Het kan niet de bedoeling zijn dat hij of zij via de media op de hoogte wordt gehouden van de stand van het onderzoek."