Stripfeest in Brussel verhuist naar Bozar

De achtste editie van het Stripfeest zal in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel plaatsvinden en niet meer in het Warandepark. Dat melden de organisatoren. Voor het eerst zullen ook de "Atomiumprijzen voor het Stripverhaal" worden uitgereikt.

Het Stripfeest, dat vorig jaar meer dan 90.000 bezoekers en zowat 150 stripauteurs verwelkomde, verhuist dit jaar van het Warandepark naar Bozar. Het vindt plaats van 1 tot en met 3 september. Centraal bij deze editie staat stripfiguur Guust Flater, die zijn 60e verjaardag viert. Traditiegetrouw zal ook een Balloon's Day Parade worden gehouden.

In totaal zullen acht prijzen worden uitgereikt, waaraan een totaalbedrag van 100.000 euro is verbonden. Gevestigde waarden zijn onder meer de Prijs Raymond Leblanc voor jong talent (20.000 euro) en de Robbedoesprijs voor het meest humoristische avontuur (15.000 euro).

Nieuw zijn dit jaar onder andere de Atomiumprijs van Brussel voor een werk waarin het Brussels gewest aan bod komt (7.500 euro), en de Atomiumprijs voor burgerzin in strips (5.000 euro), maar ook de Prijs Le Soir voor reportagestrips (20.000 euro) en de PREM1ÈRE-prijs voor beeldromans (20.000 euro).

Meest gelezen