Trump en Nieto telefoneren een uur met elkaar

De presidenten van de Verenigde Staten en Mexico, Donald Trump en Enrique Pena Nieto, hebben meer dan een uur lang een telefoongesprek gehad over de beruchte "muur" die de geesten tussen beide landen scheidt.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Beiden werden het eens dat zij zich voortaan over wat betreft het financieren van die muur in hun publieke optredens achter een muur van stilzwijgen zullen hullen, kwestie van de hete diplomatieke aardappel niet verder op te poken.

Aan Mexicaanse zijde werd het gesprek bestempeld als "constructief en productief", maar niet echt grensoverschrijdend. De bouw van een muur aan de  grens met Mexico was een van Trumps meest opvallende verkiezingsbeloftes.

Eerder deze week tekende hij een besluit om met de bouw van de grensafscheiding te beginnen. Hij bleef daarbij herhalen dat Mexico voor de muur zou moeten betalen. Daarbij denkt hij aan het verhogen van de importtarieven op Mexicaanse producten tot 20 procent.