Verhuisketting bibboeken Gent reikt tot de BBC en de NOS

De BBC en de NOS hebben de beelden opgepikt die Karrewiet heeft gedraaid van de menselijke ketting in Gent waarbij meer dan duizend kinderen en volwassenen boeken van de oude naar de nieuwe bibliotheek hebben doorgegeven.

Gisteren hebben 873 leerlingen en nog eens 250 volwassenen in Gent een menselijke ketting gevormd tussen de oude bibliotheek aan het Woodrow Wilsonplein en de nieuwe bibliotheek De Krook even verderop. Ze deden dat om symbolisch 1.250 boeken handmatig van het ene gebouw naar het andere over te dragen.

Een ploeg van "Karrewiet" was ter plaatse om een reportage over het unieke gebeuren te draaien. Het VRT-jongerenprogramma heeft die beelden nadien met zijn Europese netwerk van jeugdprogramma's gedeeld, zo ook met de BBC en de NOS.

De Britten en de Nederlanders waren zodanig door de menselijke ketting gecharmeerd dat ze een korte montage van de beelden op hun website hebben geplaatst.

Het symbolische karakter van de actie lijkt de BBC evenwel te ontgaan. De NOS weet dan weer wel dat het bulk van de collectie op een later tijdstip naar De Krook verhuist. Alles samen telt de bibliotheek van Gent zowat 200.000 werken. Op 10 maart opent de nieuwe bibliotheek de deuren.

Het filmpje van de BBC (27/01/2017):

De reportage van "Karrewiet" (26/01/2017):