"Stromae staat on hold, nu vakantie en projecten met mijn vrouw"

Stromae heeft in een dubbelinterview met zijn vrouw Coralie in de nieuwe weekendbijlage So Soir van Le Soir aangekondigd dat hij de komende maanden wil focussen op projecten met zijn vrouw Coralie. De styliste richtte samen met haar man Mosaert op. Coralie heeft ook een belangrijke hand in de styling van Stromae.

De 31-jarige Stromae (Paul Van Haver) heeft een bijzonder hectisch decennium achter de rug. Na zijn doorbraak met het nummer "Alors on danse" in 2009 en het doorslaande succes van zijn tweede album "Cheese" in 2013 volgde een wereldtournee die in oktober 2015 in Rwanda werd afgesloten.

De optredens in Afrika waren bijzonder slopend voor Paul Van Haver. Hij reageerde heel emotioneel op een verwijzing naar de dood van zijn vader tijdens de genocide in Rwanda in 1994.

In een openhartig weekendinterview Stromae met So Soir kondigt Stromae aan dat hij zijn muzikale carrière voor onbepaalde tijd on hold zet en dat het tijd is voor vakantie.

Daarnaast wil Stromae zich samen met zijn vrouw te focussen op projecten met hun stylinglabel Mosaert. "We willen vooral doen wat we zelf willen doen. Er is geen uitgestippeld carrièreplan, maar we willen met Mosaert wel een boodschap uitdragen", aldus Stromae.

"In Europa wordt zo een keuze vaak gezien als rebels, maar in de VS is het de normaalste zaak van de wereld om je eigen ding te doen. Er is geen taboe, we zien wel waar we uitkomen", klinkt het.