Al meer dan de helft Tomorrowland-tickets de deur uit

De voorverkoop voor de komende editie van Tomorrowland is als een trein verlopen. Vanochtend gingen alle tickets voor Belgische fans in minder dan een uur de deur uit. De wereldwijde verkoop van 17 uur was ook na een uur beklonken. Wie geen kaartje kon bemachtigen, heeft volgende week nog een kans. Ondertussen blijkt dat de huurovereenkomst voor het tweede weekend nog niet rond is, maar de organisatie zelf ziet geen problemen.
Sven Michiels - Photography

Heel wat Tomorrowland-fans zaten vanochtend en vanavond nagelbijtend achter hun computer. Om 11 uur stipt startte namelijk de eerste voorverkoop voor de editie van dit jaar, exclusief voor Belgen.

In ongeveer  50 minuten gingen alle beschikbare tickets de deur uit. Om hoeveel kaartjes het precies ging, kan de organisatie nog niet zeggen. Om 17 uur ging de wereldwijde voorverkoop van start. Ook die tickets waren na een uur uitverkocht.

"In totaal zijn er al meer dan 180.000 van de 360.000 tickets voor de twee festivalweekends verkocht. Er hebben ook al heel wat mensen ingetekend op de wachtlijsten en er zijn ook mensen die een Global Journey Ticket (inclusief vlucht of hotel) besteld hebben", meldt Debby Wilmsen van Tomorrowland.

Op Twitter regent het ondertussen reacties van teleurgestelde fans die geen tickets konden bemachtigen. Voor hen is het echter nog niet te laat.

Tweede weekend?

Ondertussen lijkt er nog wat onzekerheid is over het geplande tweede weekend, waar vandaag dus al kaartjes voor te koop waren. Volgens Het Laatste Nieuws ontbreken er nog heel wat documenten.

"Onze milieuvergunning is goedgekeurd voor twee weekends", zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland aan VRT Nieuws. "Net als de voorbije jaren moeten er nog enkele andere vergunningen in orde worden gebracht. Dat is niets nieuw. Elk jaar starten wij voordien al met de voorverkoop."

Wat wél anders is dan andere jaren is de aanpassing van het huurcontract van De Schorre tussen de organisatie enerzijds en de provincie anderzijds. Waar er nu nog sprake is van één weekend moet dat twee weekends worden. Maar problemen verwacht de organisatie niet. 

Bij de provincie benadrukken ze dat het contract nog niet in orde is, maar willen ze de zaak ook niet dramatiseren. "Tomorrowland is al elk jaar in orde geweest met alle formaliteiten. Het is aan de provincieraad om zich in maart uit te spreken over het nieuwe contract."

Net geen 10 miljoen volgers op Facebook

Tomorrowland heeft intussen meer dan 10 miljoen volgers op Facebook. Het dancefestival is de voorbije jaren wereldwijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste happenings voor de liefhebbers van elektronische muziek.