Belgen in de prijzen op het Stripfestival van Angoulème

De Belgische stripmakers Eric Lambé en Philippe de Pierpont hebben op het prestigieuze Stripfestival van Angoulème de prijs voor beste strip gewonnen met "Paysage après la bataille". De jury bekroonde de strip van vierhonderd bladzijden over hoe een vrouw het verlies van haar dochter verwerkt met de Fauve d'Or.

De Belgische stripmakers Eric Lambé en Philippe de Pierpont hebben met hun album "Paysage après la bataille" de hoofdprijs gewonnen op het Stripfestival van Angoulème.

De jury van de Fauve d'Or eert het vierhonderd bladzijden tellende stripalbum voor zijn uitgepuurde grafische stijl en voor de poëtische manier waarop de stripmakers met het thema van verlies en rouw omgaan.

De Waalse striptekenaar Eric Lambé is geboren in 1966 in Aarlen. Hij is een van de belangrijkste namen in de avant-garde van de Belgische stripwereld. Philippe de Pierpont is bekend als filmregisseur van de films "Welcome home" en "Elle ne pleure pas, elle chante". Hij schreef al vier stripscenario's voor Lambé.