Filmversie van televisieserie "Downton Abbey" in de maak

De populaire Britse tv-reeks Downton Abbey krijgt mogelijk een vervolg op het witte doek. Dat heeft Julian Fellowes, maker van de reeks die in 2015 na zes seizoenen werd afgerond, aangekondigd in de Britse krant Evening Standard. Fellowes, inmiddels een Lord, wordt ook regisseur van de filmversie.
AP2012

De maker van de Britse televisieserie "Downton Abbey" werkt aan een filmadaptatie van de serie. Maar het is nog niet helemaal zeker dat die er zal komen. Het is nog niet duidelijk of de hele cast van de tv-reeks zich kan vrijmaken.

In het interview met de krant Evening Standard, tijdens de première van Fellowes' nieuwe musical "The wind in the willows", liet de 67-jarige filmmaker, acteur en schrijver geen andere details los over het project.

Naar de allerlaatste aflevering van het populaire kostuumdrama "Downton Abbey", in het Verenigd koninkrijk uitgezonden door ITV, keken bijna zeven miljoen Britten. In Vlaanderen werd de reeks uitgezonden door de VRT.